Briti ajakiri Delicious toob aprilli numbri vahendusel lugejateni küpsetamise kuldreegleid. Kuna põhitõdesid ei ole kunagi liiast, refereerime ajakirjast mõned tarkused.
Muretaina valmistamine
Parimaks tulemuseks valmista taigen toorainetest, mis on külmad – sh või, vesi jne. Abiks on ka see, kui köök on jahedapoolne – hoidu näiteks tööpinnast, mis on kütteelemendi kõrval. Hoia ka oma käed jahedad ning tegutse tainast kokku näppides võimalikult kiiresti, et tainas võimalikult külm hoida. Muidu ei pruugi tulemus nii mõnus krõbe tulla.
Jälgi täpselt vedeliku kogust – paned liiga palju ja taigen saab liiga kõva. Vedelikku on vaja täpselt nii palju, et kogu massi koos hoida.
Kui taigen on külmkappi panekuks valmis, vormi see mitte palliks, vaid kettakujuliseks – nii on seda pärast lihtsam töödelda. Külmkapis “puhkamine” aitab gluteenil moodustuda – taigent on lihtsam töödelda ja aitab hilisemal küpsetamisel paremini vormi säilitada.
Biskviittaina tegemine
Vastupidiselt eelnevale peaksid toorained olema toasoojad – sh munad, või.
Erinevalt muretaigna valmistamist varu aega ja kannatlikkust – kui soovid saavutada kohevat kooki, vahusta ja sega korralikult. Kiireks läheb siis kui kergitusaine (küpsetuspulber, sooda) on tainasse segatud, siis on oluline kook kiiresti ahju saada.
Kook on küps kui see laseb end kergelt koogivormi servadest lahti, vetrub pealt katsudes tagasi või koogi sisse pistetud puutikk jääb kuivaks.