Nostalgilised rohke kohupiimatäidisega pehmed korbid, mis maitsevad kõige paremini ahjusoojana.
- 11 g kuivpärmi
- 500-600 g nisujahu
- 75 g võid
- 1 dl suhkrut
- 2 dl piima
- 0,5 dl vett
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- näputäis soola
Täidis:
- 300 g kohupiima
- 100 g hapukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanillsuhkrut
Määrimiseks:
- 1 muna
Mõõda kaussi pool jahukogusest ja sega kuivpärmiga. Sulata või ja sega piimaga, jahuta segu käesoojaks ja lisa jahusegule. Lisa ka käesoe vesi, suhkur, kardemon ja sool. Hakka lisama vähehaaval jahu ning sõtku tainast, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.
Puista peale jahu ning kata kauss rätikuga. Lase seista soojas kohas kuni tainas on kerkinud kahekordseks. Täidiseks sega omavahel kõik koostisained.
Vormi tainast väikesed kuklikesed, aseta piisavate vahedega ahjuplaadile ja lase u. 20-30 minutit kerkida. Vajuta klaasipõhjaga kuklitesse süvend. Pintselda tainaääred munaga ja täida kohupiimatäidisega.
Küpseta 190-kraadises, korralikult eelkuumutatud ahjus u. 15-20 minutit kuni saiad on kuldpruunid. Sellest kogusest tuleb u. 2 plaaditäit saiakesi (täpne arv sõltub korpide suurusest).
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Evelin
Korbid tulid maitsvad, kui 500g jahu selle vedelikukoguse kohta tundus veidi palju. Tainas tuli tsipa kõva.
Eva@Perenaine
Rõõm lugeda, et maitsesid. Jahu kogus sõltub jah konkreetsest jahust, sest need on sedavõrd erinevad. Mõnda jahu kulub rohkem, mõnda vähem.
Emmi
Väga head klassikalised korbid tulevad selle retsepti järgi. 🙂 Minul esimesed oma tehtud, maitsevad paremini kui poest ostetud. Lisasin osadele ka rosinaid. Jahu kogus oli paras.