… ehk siis täidisega kodutehtud pasta.
Valmistus on hästi lihtne:
1) Teha pastatainas (1 kl jahu/1 muna/pool klaasi vett – kogused kahele sööjale) – ained sõtkuda ja panna 30 min külmkappi. Võtta pastamasin ja asuda tainast “töötlema” – rullida vähemalt 10 korda läbi pastamasina – alustades kõige suuremast vahest, lõpetades kõige õhemaga – tainast ikka kokku voltides ja läbi masina rullides. Nii tuleb elastne auguvaba pasta.
2) Tee tööpind jahuseks, pane sellele üks pastamasinast tulnud “tükk”. Aseta lusikaga peale täidis (meie kasutasime spinati-riivjuustu täidist), jäta 2 cm vahet ja aseta jälle täidis tainale, jne. Tõsta peale teine samasuur “tainatükk”, niimoodi, et surud ühtlasi üleliigse õhu täidisepatjadest välja. Suru täidispadjad täidise ümbert (näppudega) tugevalt kinni ja lõika noaga ravioolid “välja”. Keeda pehmeks (u 2-3 min) vees, millesse on lisatud törts õli ja soola.
3) Serveeri kohe – näiteks sinihallitusjuustu-koorekastmega.
Kokkuvõttes – ravioole on hästi lihtne valmistada, värske pasta tegemiseks varu aga aega ja kannatlikkust!
xxx
kas seda ei saa teha ilma pastamasinata? Kas tavalise taignarulliga ei saa rullida?
Eva
Saab, kui oled piisavalt osav 🙂 Tainas hästi õhukeseks rullida.
Carmen
sooviks teada kui suurt klaasi kasutasite. Sest kui ma võtsin 200 ml klaasi siis noh kohe jube vedel jäi see asi. panin isegi 3 sl täit jahu juurde kuid ei midagi.
Eva
Carmen – täpne mõõt on selline, et 100 g jahu kohta tuleb võtta 1 muna. Jahu peaks olema kõvemat sorti, see on ka tähtis.