Rohkete kirsside ja šokolaaditükkidega mahlane keeks, mis maitseb hästi ka küpsetamisjärgsel päeval.
- 100 g võid
- 2 dl suhkrut
- 3 suurt muna (või 4 väikest)
- 100 g hapukoort
- 4 dl nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 75 g tumedat šokolaadi, hakitud
- 300 g kivideta kirsse
Kaunistuseks:
- 50 g tumedat šokolaadi
- ca 20 kirssi
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Sega vaheldumisi juurde hapukoor ja jahu-küpsetuspulbri segu. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja puhastatud kirsid. Sega läbi ja kalla võitatud ning jahuga ülepuistatud ümmargusse keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja lase 10-15 minutit jahtuda ning kummuta ettevaatlikult vormist välja.
Lase täielikult maha jahtuda ja kaunista soovi korral sulatatud šokolaadi ja värskete kirssidega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)