Rohkete kirsside ja šokolaaditükkidega mahlane keeks, mis maitseb hästi ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 100 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 suurt muna (või 4 väikest)
  • 100 g hapukoort
  • 4 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g tumedat šokolaadi, hakitud
  • 300 g kivideta kirsse

Kaunistuseks:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • ca 20 kirssi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Sega vaheldumisi juurde hapukoor ja jahu-küpsetuspulbri segu. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja puhastatud kirsid. Sega läbi ja kalla võitatud ning jahuga ülepuistatud ümmargusse keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja lase 10-15 minutit jahtuda ning kummuta ettevaatlikult vormist välja.

Lase täielikult maha jahtuda ja kaunista soovi korral sulatatud šokolaadi ja värskete kirssidega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)