Kirju koer on laste suur lemmik, ent sobib suurepäraselt ka täiskasvanutele kuuma joogi kõrvale nautimiseks.
- 2 pk küpsiseid (nt Kalevi Ekstra)
- 2 pk marmelaadikomme (nt Foor, á 150 g)
- 1/2 purki magusat kondenspiima
- 2 kuhjaga spl naturaalset kakaopulbrit
- 50 ml piima
- pealeraputamiseks Fazeri Tutti-Frutti purustatud puuviljamaitselisi karamellkomme
Purusta küpsised köögikombainis või rätiku vahel taignarulliga, vala kaussi. Sega küpsisepuru hulka kakaopulber. Haki marmelaadikommid ja lisa samuti küpsisepurule. Lõpuks lisa kondenspiim ja piim ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks.
Saadud massist vooli vorstikujuline piklik rull ning kaunistuseks puista peale karamellkommide puru. Vajuta puru kergelt “vorsti” külge, et see maha ei pudeneks. Keera “vorst” toidukile sisse ning aseta vähemalt paariks tunniks külmikusse tahenema, enne kui serveerima hakkad. Serveerimiseks lõika “vorstist” õhukesed viilakad.
Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)
Gerli
See on kindlasti üks parimaid magustoite maailmas! Ja nii lihtne valmistada.
Kai
Mina olen koogi sisse seganud ka veel õunatükke, annab suht magusale koogile hapukat vaheldust söömise ajal… 🙂
Kirju Koer | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]