Väljapeetud, stiilne, suursugune – selliste sõnadega kirjeldaksime Kadrioru tiigi kõrval asuvat uut kohvik-restorani Katharinenthal. Majakesse sisenejat võtab vastu koha peal valmivate värskete, naturaalse maitse ja ahvatleva välimusega küpsetiste lett ning teisel korrusel (ning suviti ka terrassil) pakutakse head toitu põnevast à la carte menüüst.

Uue restorani üks käima lükkajatest on Tallinnas endale head nime kogunud Cafe More asutaja Angeelika Kang, kelle käest ka uue toidukoha kohta järele küsisime.

kath_maja

Katharinenthal (foto: Ragne Värk)

Kuidas sündis Katharinenthal?

Kuna Cafe More oli juba aastase töötamise järel jalad alla saanud siis tundsin, et olen valmis veel ühe kohviku avama. Mul oli vaja oma ust ja oma akent. Pikkade otsingute järel, eelkõige Kadrioru piirkonnas, kuulsin juhuslikult, et on välja kuulutatud avalik konkurss endise Park Cafe ruumide üürileandmiseks. Ilmselgelt adusin, et seda projekti üksi vedada käib mulle üle jõu, seega tegin ettepaneku oma kauaaegsele sõbrale David Pärnametsale, et võiksime seda projekti koos teha. Konkursi võit ei tulnud kergelt, seda enam panustasime maja renoveerimisse 100%. Tänaseks oleme aga tulemusega väga rahul.

Mis on Katharinenthali eripära Tallinna teiste kohvikute-restoranide seas?

Vaieldamatult asub Katharinenthal väga suursuguses rajoonis ja ma julgen väita, et linna kõige kaunimas asukohas. Oleme ühtaegu nii turismiatraktsioon kui ka vaatamisväärsus kohalikele, millest on raske sisse astumata mööda kõndida. Tõmbenumbriks on vaieldamatult linna parimad küpsetised ja koogid, mis valmivad iga päev värskelt ja kohapeal. Kuna hindame ise kõrgelt hommikusööki ja head toitu, siis ka sellele oleme ma majas mõelnud- ühest pisikesest majast saab eri aegadel kõike. Teise korruse hubane saal on juba näinud nii väiksemaid pulmasid, -aastapäevi, juubeleid kui ka ristsete pidu.

kath_koogilett

Katharinenthali koogilett värskete Moskva saiade, kardemonisaiade ja croissantidega (foto: Ragne Värk).

Palun kirjelda Katharinenthali soolase toidu menüüd ja mida iseäranis soovitaksid proovida?

Katharinenthali menüü märksõnadeks on hooajalisus ja värske tooraine. Põhjalikult valminud à la carte menüü koostajaks oli toiduspetsialist Erki Siplane, kes lähtus erinevatest maitse-eelistustest ning isiklikest lemmikutest. Samuti olime ka koos Davidiga väga tihedalt menüü valmimisega seotud.
Eriti soovitame maitsta veisesisefileed (üks meie suur lemmik), avokaad terriini, tursafileed. Magustoitudest ei saa kindlasti mööda vaadata roast nimega Kohuke.

kath DSC_9377

Veisefilee kooritud tomatite, suhkruherneste ja luuüdi marmoriga (foto: Eva Palu, Perenaine.ee)

Palun too näiteid tooraine valikust ja otsingutest.

Kasutame maksimaalselt ära Eesti kohalikku toorainet (nii palju kui võimalik). Praegusel hooajal külastame ka umbes ülepäeva turgu, hankimaks värskeid köögivilju, maitserohelist ja marju. Lihad (v.a. lammas) ja kalad on värsked ning külmutamata.

Kui tihti hakkate menüüd vahetama?

Menüüd on esialgu plaanis vahetada vastavalt hooajale. Loomulikult aga jäävad menüüsse mõned kindlad lemmikud püsivalt, kuid kavatseme kindlasti külastajaid üllatada erinevate maitseelamustega vastavalt aastaajale.

angeelika DSC_9374Angeelika oma uut söögikohta tutvustamas (foto: Eva Palu, Perenaine.ee).

P.S. Katharinenthali hindadest ka: vaatamata toidukoha väljapeetud stiilile, on toidukoha hinnatase isegi üllatavalt mõistlik ja küpsetiste osas ka soodsam kohviku Viru Keskuses asuva sõsara Cafe More hindadest. Soodne hinnatase on märk sellest, et koht on loodud eelkõige kohalikule kogukonnale.