Lihtne hapupiimakook rosinate ja jõhvikatega.
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 sl mett
- 100 g võid
- 2 dl hapupiima
- 1 tl soodat
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl mannat
- rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid
- 2,5 dl nisujahu
Klopi muna suhkruga vahtu, lisa vähehaaval sulatatud või ja mesi, hapupiim, vanillisuhkur, manna, rosinad-jõhvikad ja soodaga segatud jahu.
Vala võiga määritud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Maiasmokk
Ma sattusin ka hoogu ja tegin topeltkoguse tainast, mis vajas pikemat küpsetamist (~45 min). Nimelt pärast 20 min 200-kraadises ahjus tekkis tunne, et samal temperatuuril edasi küpsetades kõrbeb kook ära, alandasin temp-i 175-ni. Kuna rosinad ja jõhvikad on otsas ja poed täna kinni (soomes), panin 1tl kaneeli, 0,5tl kardemoni ja asendasin tavalise või Ingmani soolase võiga, mis kodus leidus. Serveerisin soojalt vaniljejäätisega 🙂 mmmmmmmmmmmõnus 🙂