banaanimüsli

Suhkruvaba pähklite ja seemnetega müsli, milles magustajaks on datli-ja banaanipüree.

  • 150 g kivideta datleid
  • 2 küpset banaani
  • 1,2 dl kuuma vett
  • 4 spl õli
  • 300 g kaerahelbeid
  • 150 g erinevaid pähkleid (nt. sarapuupähkleid, india pähkleid ja mandleid)
  • 70 g erinevaid seemneid (nt. kõrvitsa- ja päevalille-)
  • 1,5 spl kaneeli
Tõsta datlid kaussi ja vala peale kuum vesi, lase seista u. 10-15 minutit. Püreesta datlid koos veega ja banaanidega ühtlaseks seguks, sega juurde õli.
Sega teises kausis kaerahelbed, kaneel, kergelt hakitud pähklid ja seemned. Vala juurde datli-banaanipüree, sega läbi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlase kihina.
Küpseta 160-kraadises ahjus u. 35-45 minutit (kuni müsli on kuldpruun ja krõbe). Sega müslit iga 15 minuti tagant. Lase jahtuda ja sega, aseta klaaspurki.
Sellest kogusest tuleb u. 1 l granolat.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)