Küllaltki kiirelt valmivad koogikesed, kus muffinitainast katab kreemjas kohupiimakate ja mahlased virsikud.
- 300 g nisujahu
- 200 ml keefiri
- 100 ml õli
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 sidruni riivitud koor
Kohupiimakate:
- 400 g kohupiima
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
Peale:
- 3 virsikut
Sega ühes kausis kokku muna, õli ja keefir. Teises kausis sega omavahel kokku kuivained. Lisa muna-keefirisegule riivitud sidruni koor ja jahusegu. Sega tainas ühtlaseks.
Kohupiimakatte jaoks klopi munad lahti, lisa suhkur, klopi ühtlaseks. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks. Poolita virsikud ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Täida muffinivormid tainaga poole vormi ulatuses, tõsta peale 1-2 lusikatäit kohupiimatäidist ja kata väikeste virsikukuubikutega. Küpseta muffineid 190-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Nende muffinite tegemiseks oleks kõige parem kasutada silikoonist mufffinivorme, sealt saab muffinid pärast kenasti kätte. Muidugi võib kasutada ka metallist vormi, siis kasutada selles paberist muffinivorme. Sellest kogusest tuleb u. 16-18 muffinit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Lea
Arvestasin kogused ümber 12 muffini valmistamiseks. Katteks panin 300 gr kohupiima,kuid seda oli palju. Küpsetasin veel kohupiimapannkooke. Aga maitselt olid väga head ja huvitavad muffinid. Ja ei muutunud seistes tahkeks, võis maiustada mitu päeva.