Lihtsalt valmiv mitte väga magus biskviittort kohvikreemi ja värskete vaarikatega.

Põhi:

  • 3 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 3 spl nisujahu (või 3 spl riisijahu + 1,5 spl maisitärklist)
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 3 dl 35% koort
  • 200 g maitsestamata kohupiimapastat
  • u. 4 sl suhkrut
  • 3 sl lahustuva kohvi pulbrit
  • u. 300 g vaarikaid

Niisutamiseks:

  • kanget kohvi

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes juurde omavahel segatud kuivained. Vala tainas 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Kreemiks vahusta vahukoor koos kohvi pulbri ja suhkruga. Lisa juurde kohupiimapasta. Lõika jahtunud biskviit horisontaalselt pooleks, nii et saad kaks kihti. Aseta alumine tordipõhi serveerimisalusele ja niisuta kohviga. Kata kreemi ja vaarikatega. Aseta kreemi peale teine tordipõhi, niisuta kohviga ja kata kreemiga. Kaunista vaarikatega.

Lase tordil külmikus taheneda vähemalt 4 tundi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)