Briti kuulsa koka Jamie Oliveri toiduajakirja “Jamie” ajakiri hakkas taas eestikeelsena ilmuma. Küsisime uue ajakirja kohta järele selle vastutavalt väljaandjalt Marge Tava’lt. 

 

jamie_ajakiriMiks otsustasite Jamie ajakirja Eestis välja andma hakata?

Ma usun, et Jamie Oliveri ja tema meeskonna väärtushinnangud ning toiduvalmistamise põhimõtted on hingelähedased ka eestlastele. Eks seda on tõestanud ka Jamie kokkamissaated ja seni ilmunud raamatud, mis on eestlaste seas väga populaarsed olnud. Meie missioon on pöörata rohkem inimeste tähelepanu sellele, et toit peab olema värske ja tervislik. Iga retsept Jamie ajakiri kaane vahel kannab endas seda ülesannet ja isegi reklaamid, mida näeb Jamie ajakirjas, on läbinud tiheda tervislikkuse sõela ja kooskõlastatud Jamie peakontoriga. Lubatud pole näiteks kiirtoit ja gaseeritud joogid, säilitus- või värvaineid või transrasvu sisaldavate toodete reklaamid jms.

Kui palju ja millises osas hakkab Jamie eestikeelne ajakiri erinema originaalist?

Kuna Eesti ajakiri ilmub esialgu 6 korda aastas, siis hakkab Eesti number olema mahukam ja sisaldab parimad ja meie inimestele sobivamaid retsepte, mis kogutud kahe inglisekeelse numbri sisust.

Milline saab olema eestikeelne sisu?

Lisaks rohketele retseptidele hakkavad ilmuma meil omad rubriigid, kus tutvustame erinevaid kodumaiseid tooteid ja põnevaid hea toidu sõpru. Innovaator ja toiduarmastaja Indrek Kaing hakkab tooma lugejateni ülevaateid parimatest Eesti söögikohtadest ning oma rubriik saab olema ka Evelin Ilvesel, kellega koostöös hakkame kirjutama rohkem laste- ja koolitoidu teemadel. Fookusesse jäävad siiski retseptid, tahame pakkuda võimalikult palju maitsvaid ja tervislikke kokkamisideid.

Ajakirja kaanehind maksab 4.50 eurot, aastaks koju tellides 3.90 eurot/number. Ajakiri jõuab müügile vahetult enne Vabariigi Aastapäeva ja seda saab osta kõikidest Lehepunkti müügikohtadest üle Eesti. Vaata lisainfot Jamie ajakirja Facebooki lehelt.