Vahelduseks võib kohupiimakoogile ka kakaopõhja teha.

Põhi:
  • 1 dl maisijahu
  • 1,5 dl täistera nisujahu
  • 80 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl kakaod
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
Täidis:
  • 250 g kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 2 muna
  • 3 sl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • 6 konservvirsiku poolikut

Sega kuivained ja lisa hakitud või. Mudi ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku kiirelt tainas. Pane külma.

Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor ja muna ühtlaseks. Tükelda konservvisrikud väikesteks kuubikuteks. Rulli tainas õhemaks ja kuna see tuleb suhteliselt mure, tõsta laia noa või labidaga määritud 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi. Suru tainas ühtlaselt külgedele ja põhjale. Toksi kahvliga augud sisse ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Tõsta peale virsikutükid ja kohupiimasegu ning küpseta veel umbes 30 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)