Klassikaline Itaalia magustoit. Maitsev, kerge ja stiilne dessert. Magustoidud võid teha ka nii, et esimesel päeval valmistad kooretarretise ning teisel päeval maasikatarretise.

Panna cotta:

  • 200 ml 35% koort
  • 50 ml piima
  • 1 vanillikaun
  • 50 g suhkrut
  • 3 želatiinilehte, gold märgistusega

Maasikaželee:

  • 400 g külmutatud maasikaid
  • 100 g suhkrut
  • 150 ml vett
  • 3 želatiinilehte, gold märgistusega

Kaunistuseks:

  • mündilehti
  • maasikaid
  • vaarikaid
  • mustikaid või muid värskeid marju
  • 60 ml seemneteta vaarikapüreed

Kalla piim ja koor potti, lisa suhkur. Poolita vanillikaun, kraabi seemned välja ning pane koos kaunaga potti. Kuumuta madalal tulel kuni suhkur on sulanud. Lase keema tõusta ja tõsta pliidilt. Kata kinni ja lase maitsestuda 10-15 minutit. Samal ajal paisuta želatiinilehti jahedapoolses vees. Pigista želatiinist liigne vesi välja ja sega koore hulka kuni täiesti lahustunud. Juhul kui koor on vahepeal liiga maha jahtunud, aja see enne uuesti kergelt soojaks. Kalla läbi sõela klaasidesse, umbes 125 ml kummassegi klaasi. Kata toidukilega ja pista külmkappi tarretuma.

Maasikaželeeks pane maasikad koos vee ja suhkruga potti. Kuumuta madalal tulel kuni suhkur on sulanud ja maasikad pehmenenud. Lisa kuumust ja lase maasikatel õrnalt podiseda kuni värvus muutub kahvatuks ja mahl on välja keenud, umbes 10 minutit. Liiga kaua keetes kaob mahla värske maitse, aga liiga vähe keetes eraldub vähe mahla ja tulemus on vesine. Kurna läbi sõela ja tõsta kõrvale. Mõõda välja 300 ml mahla.

Samal ajal kui mahl natuke jahtub, paisuta želatiinilehti jahedapoolses vees. Pigista želatiinist liigne vesi välja ja sega sooja mahla hulka. Lase mahlasegul ära jahtuda enne kui kooretarretise peale valad. Seejärel kata klaasid toidukilega ja pista külmkappi tarretuma.

Serveerimiseks puhasta marjad, tükelda maasikad. Puista mõlemasse klaasi väike peotäis marju ja mõned väikesed mündilehed, kalla üle vaarikapüreega.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)