Õhulise vaarikavahu ja šokolaadise kreemiga tort küpsisepõhjal.

Põhi:

  • 150 g (šokolaadi) küpsiseid
  • 60 g võid

Kreem:

  • 4 dl vahukoort
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 100 g (tumedat) šokolaadi
  • 200 g vaarikaid (sobivad ka sügavkülmutatult, neid ei pea üles sulatama)
  • u. 2-3 spl suhkrut
  • 2 spl želatiinipulbrit

Kaunistuseks:

  • vaarikaid
  • beseeküpsiseid
  • kuivatatud jõhvikaid (Ecomari)
  • šokolaadikomme

Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud võiga. Kata 20 cm lahtikäiva küpsetusvormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kata põhi ühtlaselt küpsisepuruga, tõsta külmikusse.

Täidiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta.

Paisuta želatiin väheses vees. Kuumuta želatiin potis pidevalt segades madalal kuumusel, kuni see täielikult lahustub. Jahuta želatiin. Tõsta 1 spl vahukoore-kohupiimakreemi želatiini sisse, sega ühtlaseks. Seejärel vala see ülejäänud kreemile ja sega ühtlaseks. Jaga kreem kaheks.

Sulata kuumavee vanni kohal tükeldatud šokolaad. Lisa sulatatud šokolaad ühele kreemiosale, sega ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.

Püreesta vaarikad suhkruga (soovi korral suru vaarikapüree läbi sõela) ja sega alles jäänud kreemiga. Maitse, vajadusel lisa suhkrut. Tõsta ettevaatlikult šokolaadikihile ja aja ühtlaselt laiali. Tõsta vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Kaunista tort vaarikate, šokolaadikommide, purustatud beseeküpsiste ja kuivatataud jõhvikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Geisha kommid
Järgmine postitus
Vegan küpsetamata juustukook
7 Kommentaari

March 26, 2018

[…] Idee siit. […]


April 23, 2019

Kui sooviks kasutana zelatiini lehti, mitte pulbrit, siis mitu lehte vaja läheb?


    April 23, 2019

    8 tk.


June 19, 2020

Kas kuuma sulatatud shokolaadi võib kohe kreemi sisse segada?


    June 27, 2020

    Jah, võib.


June 22, 2020

Väga maitsev kook, aitäh retsepti eest! Tahtsin proovida ka valge shokolaadiga – kas see käituks koogis samamoodi, kui tume?


    June 27, 2020

    Ma usun küll, et ka valge šokolaadiga tuleb maitsev ja õnnestub. Kindlasti palju magusam küll 🙂



Leave a Reply to Eva@Perenaine Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Geisha kommid

Maitsev Geisha šokolaad veelgi maitsvamate kommide kujul.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.