See on kook, mille ühest koogiviilust piisab, et šokolaadiisu rahuldada.

Biskviit:

  • 80 g nisujahu
  • 80 ml suhkrut
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 4 muna
  • 80 g võid

Täidis ja kate:

  • 450 g tumedat šokolaadi (nt Fazeri tume küpsetusšokolaad või Laima tume šokolaad)
  • 4,5 dl 35% koort
  • 6 munakollast
  • 80 g suhkrut

Vahusta mikseri abiga munad ja suhkur heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakao ja küpsetuspulbriga ja lisa ettevaatlikult munamassile. Lisa või, sega ühtlaseks. Kalla 20 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit. Jahuta täielikult.

Kuumuta koor peaaegu keemiseni, tõsta pliidilt ja lisa hakitud šokolaad. Sega kuniks šokolaad on sulanud. Pane munakollased koos suhkruga kuuma veevanni kohale ning kuumuta massi pidevalt segades ca 6 minutit kuniks see pakseneb. Lisa munamass šokolaadimassile ning sega hoogsalt kloppides mõned minutid. Pane paariks tunniks külmkappi tahenema.

Lõika kook horisontaalselt pooleks. Pane trühvlisegu koogikihtide vahele ja kata sellega kook pealt. Kui šokolaadimass on veel liiga vedel, pane kook koos täidisega külmkappi tahenema ja jätka kaunistamist kuniks see on tahenenud.

Jäta osa täidist trühvlite tegemiseks. Aseta kook 8-10 tunniks külmkappi tahenema.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)