Kreemine toorjuustukook kondenspiimase täidise ja hapuka marjakattega.

Põhi:

  • 85 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 1 muna
  • näpuotsaga soola

Täidis:

  • 550 g toorjuustu (Philadelphia)
  • 3 muna
  • 400 g magustatud kondenspiima
  • 1 sidruni mahl
  • 1 sidruni koor, riivitud
  • 4-5 rabarberivart
  • ca 10 maasikat
  • 1 dl suhkrut
  • 2 spl mandlilaaste

Koogipõhjaks sega jahu soola ja suhkruga, lisa külmad võitükid, haki noaga purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks, aseta pooleks tunniks külmikusse. Rulli lahti ja vooderda 20 cm-se lahtikäiva koogivormi põhi ja servad. Aseta veel pooleks tunniks külmkappi.

Aseta küpsetamata koogipõhjale küpsetuspaber, sellele küpsetusoad ja eelküpseta põhja 220-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda oad koos küpsetuspaberiga ning küpseta veel 5 minutit, kuniks põhi on tahenenud.

Koogi katteks tükelda rabarberid ja maasikad, sega 1 dl suhkruga ja tõsta sõela peale nõrguma (jäta eralduv vedelik alles).

Täidiseks sega toorjuust, kondenspiima, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Sega juurde munad ja klopi kuniks saad ühtlase taina. Kalla eelküpsetatud põhjale ja aseta 160-kraadisesse ahju 15 minutiks. Võta ahjust ja tõsta peale rabarbrid-maasikad ja mandlilaastud. Tõsta tagasi ahju küpsema, ca 45-50 minutiks.

Jahuta kook esmalt toatemperatuurini ja seejärel külmkapis, sest kook maitseb parim külmkapikülmana. Serveeri nõrutatud rabarberisiirupiga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)