Lihtsalt valmiv juustune suvikõrvitsa-lehttainapirukas, mis maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

  • 500 g pärmi- lehttainast
  • 500 g suvikõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • maitse järgi soola ja musta pipart
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g riivitud parmesani

Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta 30×45 cm suurusele ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.

Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesaniga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.

Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta korraks ahjust, puista peale riivitud parmesani ning küpseta veel 15 minutit.

Retsept: Nami-nami.ee (veidi muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)