Pehme täidisega muffinid siiru-viirulise, šokolaadise Nutella kattega.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g riivitud suvikõrvitsat
  • 80 g õli
  • 4 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor
  • u. 125 g Nutellat

Vahusta munad suhkruga. Lisa riivitud sidrunikoor, õli ja riivitud suvikõrvits (pigista kergelt liigne vesi välja). Viimasena lisa omavahel segatud kuivainete segu. Sega ühtlaseks tainaks.

Tõsta pabervormidega kaetud muffinivormidesse umbes 3/4 ulatuses vormist.

Soojenda mikrolaineahjus Nutellat, et see veidi pehmeneks, siis on seda lihtsam peale kanda. Tõsta lusikaga igale muffinile u. 1,5 tl Nutellat ja aja tikuga laiali (tehes ringjaid liigutusi). Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20 minutit või kuni muffinid on kuldpruunid.

Sellest kogusest tuleb u. 18 muffinit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)