suflee pannkoogid

Nende õhuliste, kõrgete ja rasvavaeste pannkookide retsept on pärit Jaapanist. Küpsetamiseks varu pisut kannatlikkust, sest erinevalt klassikalistest pannkookidest küpsevad need pannil aeglaselt. Kogused kahele sööjale.

  • 2 muna
  • 1,5 spl piima
  • 20 g toortatrajahu
  • 20 g kartulitärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 2 spl suhkrut
  • serveerimiseks tuhksuhkurt, marju, (vahtra)siirupit või vedelat mett

Eralda munakollased ja -valged. Lisa munakollastele piim ja vispelda käsitsi ühtlaseks. Sega eraldi kausis jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munakollaste ja piima segu sisse, jäta ootele. Mikserda munavalged pehmeks vahuks, jätka mikserdamist ja nirista sisse suhkur. Mikserda kuniks munavalgevaht on hästi tugev. Lisa 1/3 munavalgevahust munakollasesegu sisse, sega ettevaatlikult ühtlaseks. Lisa ülejäänu ja sega taas ühtlaseks.

Pane pann keskmisele kuumusele ning pintselda pann õliseks (ära rohkem õli pane). Küpseta 2-3 pannkoogi kaupa. Tõsta supilusikaga taigen kuhjakesteks pannile. Lase kümmekond sekundit küpseda ja tõsta kuhjakestele lisa. Pane pannile kaas peale ja lase 4-5 minutit küpseda. Eemalda kaas ja nirista pannile vett (või pritsi veepritsiga), pane kaas peale ja lase kookidel veel minut aega auru abil küpseda.

Keera pannkoogid ettevaatlikult ümber (üks pool on küps kui see on tumedam pruun), kata taas kaanega ja küpseta ka teine pool küpseks (ca pool minutit). Võta koogid pannilt, raputa üle tuhksuhkruga, lisa marjad ja siirup ning serveeri kohe. Enne järgmiste pannkookide lisamist pintselda pann taas õliseks.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)