Pehmed ja mahlased küpsetised. Sellest kogusest saab ca 1 kg sõõrikuid (ca 20 tk).

  • 2,5 dl käesooja piima
  • 25 g pärmi
  • 2 sl suhkrut
  • soola
  • 8 dl nisujahu
  • 50 g võid
  • 1 muna
  • frittimiseks õli

Vedelda pärm suhkruga ja lisa sool ja piim. Sulata ja jahuta või.

Kalla jahu piima hulka, lisa muna ja sulavõi. Sõtku kuni tainas muutub elastseks ja hakkab kausi küljest lahti lööma.

Vormi pall, puista üle jahuga ja lase sel rätiku all kahekordseks kerkida.

Rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks ja lõika paari sentimeetri laiused ja 12 cm pikkused ribad. Keera ribad rõngasse ja pigista otsad omavahel kokku.

Lase sõõrikutel küpsetuspaberil rätiku all kerkida. Kuumuta potis õli ja tõsta sõõrikud vahukulbi või küpsetuslabidakese abil õli sisse, küpseta mõlemalt poolt. Nõruta valmis sõõrikuid majapidamispaberil ja veereta suhkrus.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)