Ameerikas ülipopulaarsed šokolaaditükkidega suussulavad ja samal ajal krõbedad küpsised.

  • 125 g toasooja võid
  • 95 g fariinsuhkrut
  • 85 g suhkrut
  • 1 muna
  • 240 g nisujahu
  • 0,25 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 120 g tumedat šokolaadi

Vahusta või suhkrutega kohevaks, lisa muna. Vahusta edasi kuni moodustub ühtlane kohev mass. Sega jahu teiste kuivainetega, lisa võivahule. Viimasena lisa šokolaaditükid, sega ühtlaseks.

Kata tainas toidukilega ja aseta tainas paariks tunniks kuni üleööks külmikusse. Vormi tainast väikesed pallikesed, suru natuke lamedamaks. Laota küpsised ahjuplaadile, kuid jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele, sest need vajuvad küpsedes laiali.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 12-15 minutit. Küpsised peaksid äärtest jääma kuldpruunid, kuid keskelt heledamad. Sellest kogusest tuleb u. 2 plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)