Šokolaadise toorjuustukreemiga lihtne tort.

 Põhi:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 130 g õli
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl kakaopulbrit

Kreem:

  • 200 g šokolaadi (70%)
  • 200 g toorjuustu
  • 250 g hapukoort
  • (soovi korral suhkrut)

Kaunistuseks tumedat šokolaadi

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa hapukoor ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Tasakesi segades nirista hulka õli. Vala tainas võiga määritud rõngasvormi (24 cm läbimõõduga) ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust hapukoorega ühtlaseks, lisa sulatatud ja jahutatud šokolaad. Määri täidist vahele ja peale, kaunista tort tumeda šokolaadiga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)