Šokolaadikook ilma jahuta

See keskelt niiske ja šokolaadine kook ei sisalda grammigi jahu, kooki on peidetud hoopiski mustad oad.

  • 240 g pestud ja nõrutatud musti ube (konservoad, brutokaal 400 g)
  • 4 muna
  • 100-120 g (palmi)suhkrut
  • 30 g kakaod
  • 1 tl lahustuvat kohvipulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sulata kuuma vee kohal hakitud šokolaad. Aseta kõik ülejäänud koostisained köögikombaini ja töötle segu kombainis (u. paar minutit) , kuni kõik on kenasti ühtlane ja tükivaba. Viimasena lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.

Jahuta kook ja serveeri püreestatud marjade ja vahukoorega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Juustune pirukas värske spinatiga
Järgmine postitus
Šokolaadi-sidrunikommid
2 Kommentaari

October 19, 2020

Võrratult siidise tekstuuriga imemaitsev kook. Ühegi jahuga tehtud kook ei ole andnud sellist tulemust nagu must uba, soovitan väga!


January 21, 2021

Väga maitsev kook. Kaunistasin marjadega pealt. Kindlasti teen seda veel 🙂



Leave a Reply to Emma Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Juustune pirukas värske spinatiga

Hästi juustuse täidisega pirukas, mille täidisesse lisab mahlasust neutraalse maitsega spinat. Põhi on gluteenivaba: riisijahust ja mandlijahust.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.