Hästi šokolaadine suur ja mahlane keeks, mis säilib pehme ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 200 g võid
  • 250 g suhkrut
  • 4 suurt või 5 keskmise suurusega muna
  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 40 g kakaopulbrit
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 200-250 ml keefiri või petti

Vahusta mikseri abil toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad. Haki šokolaad hästi peeneks.

Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber ja kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu. Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse, 25 cm läbimõõduga võitatud ja jahuga üle raputatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1 tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Võta keeks ahjust ja jahuta u. 10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral kata sulatatud šokolaadiga (50-100 g).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)