Šokolaadimaitselised brownie’d rukkijahuga, kus peet lisab mahlasust ja hoiab küpsetist kauem pehmena.

  • 3 muna
  • 200 g suhkrut (ca 2 dl)
  • 350 g peenelt riivitud keedetud peeti
  • 120 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 120 g rukkijahu

Tõsta peenelt riivitud peet sõelale, lase vedelikul välja nõrguda. Sulata või, tõsta tulelt, lisa hakitud šokolaad. Sega kuni šokolaadi sulamiseni, jahuta. Vahusta munad suhkruga vahule, lisa peene nirena jahtunud šokolaadi-või segu.

Sega juurde nõrgunud peet. Sega ühtlaseks, viimasena lisa omavahel segatud kuivained.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, mis on umbes 20×30 cm suurune.  Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.
Kontrolli küpsust puutikuga, kook peab jääma seest kergelt niiske.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)