Lihtne ja maitsev šokolaadikook, milllele annab niiskust õun.

  • 200 g võid
  • 220 g suhkrut
  • 3 muna
  • 50 ml šokolaadimaitselist koorelikööri
  • 2 kooritud, neljaks lõigatud õuna
  • 220 g nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g kakaopulbrit
Katteks:
  • 100 g šokolaadi
  • 100 ml 35 % koort

Pane esimesed viis koostisainet köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Kuumuta ahi 180 kraadini, määri 24 cm-se läbimõõduga koogivorm rasvainega ja kalla tainas vormi.

Küpseta kooki umbes 50-60 minutit. Vaaba jaoks sega kuuma vahukoore hulka hakitud šokolaad ja sega ühtlaseks. Jahuta ja määri jahtunud koogile.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)