Tassikoogid ehk cupcakes. Miniatuursed koogikesed, mida võib edukalt muffinivormides küpsetada.

  • 2 spl lahustuvat kohvi
  • 30 ml kuuma vett
  • 50 g võid, toatemperatuuril
  • 80 g suhkrut
  • 1 muna
  • 2 tl kakaopulbrit
  • 70 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g jahvatatud mandleid
  • 50 g šokolaadi, sulatatud
  • 90 ml petti

Kreem:

  • 200 g mascarponet
  • 3 spl tuhksuhkrut, maitse järgi
  • 1/2 tl vanilliekstrakti

Serveerimiseks kirsse

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 6 auguga tavasuuruses muffinivorm paberümbristega.

Sega kokku kuum vesi ja kohvi, jäta jahtuma. Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Sõelu samasse kaussi kakao ja pool jahust. Ülejäänud jahu sega kokku küpsetuspulbriga ja tõsta kõrvale. Lisa tainamassile veel jahvatatud mandlid, sulatatud šokolaad (jahtunud), pett ja jahtunud kohvi. Sega iga koostisaine lisamise järel. Kõige viimaseks sõelu tainakaussi ülejäänud jahu (koos küpsetuspulbriga). Vaata, et kõik oleks ühtlane ja jaga kärmelt vormidesse.

Küpseta umbes 20 minutit. Tõsta restile jahtuma.

Kreemi valmistamiseks sega mascarpone õrnalt lusikaga kohevamaks, sõeludes tuhksuhkrut hulka, kuni maitse tundub paras. Lisa veel vanilliekstrakt. Ole ettevaatlik, et sa kreemi üle ei vahusta. Kreemi võib jahtunud kookidele lasta kondiitripritsist või tõsta lihtsalt lusikaga. Kreemimütsi tippu jäta väike õnarus, kuhu sokuta kirsse, igaühele 5 – 6 tükki.

Kui kasutad külmutatud kirsse, pista need koos mõne lusikatäie suhkruga potti ja kuumuta keskmisel-madalal tulel kuni kirsid on pehmed ja suhkur täielikult sulanud, umbes 15 minutit.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)