Pidulik tort, mille šokolaadiste koogipõhjade vahelt võib leida rohkelt kirsse ja vanilli-maitselise vahukoore-kohupiimakreemi.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • näputäis soola
  • 55 g kakaopulbrit
Kreem:
  • 400 g kohupiimapastat
  • 2 dl 35% koort
  • u. 500 g kompotikirsse
  • 1.5 tl vanillisuhkrut
  • suhkrut vastavalt maitsele
Kaunistuseks šokolaadilaaste

Vahusta või suhkruga kohevaks kreemiks. Lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Seejärel lisa ka hapukoor, sega ühtlaseks. Teises kausis sega jahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Sega ka kuivained muna-võisegule, sega ühtlaseks ja kalla tainas 26 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus u. 35-40 minutit või kui koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Eemalda kook vormist ja lase korralikult jahtuda.

Kreemiks vahusta vahukoor koos kohupiimakreemiga, maitsesta suhkruga ja vanillsuhkruga. Kui koogipõhi on täielikult maha jahtunud lõika kook kaheks kettaks. Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ja immuta põhja kompotivedelikuga.

Kata põhi 3/4 kreemi kogusega ja laota ühtlaselt peale kirsid, võid kergelt suruda kreemi sisse. Kata teise koogipõhjaga, määri alles jäänud kreemiga, kaunista šokolaadilaastude ja kirssidega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)