Mahlase täidisega ülirikkalik šokolaadikook, millel kaunistuseks matcha ehk rohelise tee pulbriga valmistatud kuusekesed. Kook valmista söömisele eelneval päeval.

Koogipõhi:

  • 75 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 spl kakaod
  • 3 muna
  • 135 g pehmet võid
  • 1 dl suhkrut
  • 60 g sulatatud tumedat šokolaadi
  • näpuotsaga soola

Šokolaadikreem:

  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 3 dl 35% koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl suhkrut
  • 300 g kirsse (külmutatud)

Katteks:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 1 dl 35% koort
  • 0,5 dl kirsipüreed

Matcha kuusekesed:

  • 200 g valget šokolaadi
  • 0,75 dl 35% koort
  • 10 g võid
  • 2 tl matcha pulbrit (*nt HiMatcha kulinaaria matcha pulbrit)

 

Koogipõhjaks sega kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Eralda munakollased ja -valged. Haki šokolaad ja pane kuuma veevanni kohale sulama.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks õhuliseks vahuks. Lisa munakollased, sega sisse sulašokolaad. Lisa segusse vaheldumisi munavalged ja kuivained ja sega ühtlaseks. Kalla 20 cm-se läbimõõduga vormi ning küpseta 150-kraadises ahjus 40 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Kreemiks haki tume šokolaad ja sulata kuuma veevanni kohal. Vahusta koor suhkrutega. Sega sisse sulašokolaad ja kirsid (sügavkülmutatud või värsked).

Koogi kokkupanemiseks lõika jahtunud koogipõhi pooleks. Aseta alumine kiht koogivormi sisse. Kalle peale kreem, silu pealt ühtlaseks ning kata teise koogipoolikuga. Kata pealt toidukilega ja pane ööseks külmikusse.

Matcha kuusekesteks haki valge šokolaad. Pane potti koos koore ja võiga ning sulata madalal tulel kuniks šokolaad on sulanud ning segu ühtlane. Sega sisse matcha pulber. Võta ca 25×25 cm suurune koogi- või ahjuvorm, kata see seest küpsetuspaberiga. Kalla šokolaadimass selle sisse, silu pealt ühtlaseks ning aseta ööseks külmkappi.

Koogi söömise päeval valmista kate. Haki piimašokolaad ja sulata kuuma veevannikohal. Vahusta koor, sega juurde sulašokolaad ja kirsipüree. Eemalda kook koogivormist ja tõsta serveerimisalusele. Määri pealt ja külgedelt kattekreemiga ja tõsta külmikusse.

Võta valge šokolaadi-matcha mass külmikust, pane lõikelauale ja lõika piparkoogivormide abiga sellest välja kuusekesi. Aseta need koogi külgedele, kreemi sisse.

*Retseptis on kasutatud Hi Matcha kulinaaria matcha pulbrit, mis on eriti sobilik just toidu valmistamiseks. 

 

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)