Parajalt hapuka-magusa maitsega marjadega kook.

Põhi:

  • 85 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 3 muna
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • 400 g magustatud kondenspiima
  • 100 g toorjuustu või kohupiima
  • u. 100 g marju (nt.maasikad, mustikad, vaarikaid)
  • peotäis mandlilaaste

Sega jahu soola ja suhkruga, lisa külmad võitükid, haki noaga purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks, aseta vähemalt pooleks tunniks külmikusse. Suru tainas 20 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.

Kata põhi küpsetuspaberiga, aseta peale raskus – näiteks kuivatatud herned või oad. Küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpseta kooki veel 5 minutit, kuniks põhi on kuivaks küpsenud.

Täidiseks vahusta kergelt munad. Lisa sidrunikoor ja mahl, kondenspiim ja toorjuust (või kohupiim). Sega ühtlaseks ja vala eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, tõsta välja ja raputa peale marjad ja mandlilaastud (lisa marjad hiljem selleks, et nad koogipõhja ei vajuks). Küpseta kooki veel u. 25-30 minutit (kontrolli küpsust tikuga).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)