Rabarberi-toscakook

Rabarberikook, kus magus-krõbe mandlikate tasakaalustab kenasti hapukaid rabarbreid pehmes koogipõhjas.

Põhi:

  • 3 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 100 g võid (82%)
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 300-400 g rabarbrit

Kate:

  • 100 g mandlilaaste
  • 0,5 dl 35% koort
  • 100 g suhkrut
  • 75 g võid
  • 2 spl nisujahu
  • 1 tl kaneeli

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sulata potis või. Mõõda teise kaussi jahu ja sega juurde küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi või ja jahusegu. Viimasena sega juurde hakitud rabarber. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20 minutit.

Vahepeal valmista kate, selleks mõõda kõik koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Kui kook on pealt juba kergelt kuldne, tõsta peale kate ja küpseta 200-kraadises ahjus veel u. 15 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Hapukoorekattega rabarberikook
Järgmine postitus
Toorjuustukook rabarberiga
2 Kommentaari

May 15, 2017

hea kook…kate tuli natuke paks, panin koort poole rohkemoli -parem peale määrida.


May 18, 2020

Väga maitsev kook. Kook on üsna kõrge, mistõttu sobib hästi suurele perele. Retsept õnnestus 100%.



Leave a Reply to kaire Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hapukoorekattega rabarberikook

Klassikaline muretaina põhjal hapukoorekattega rabarberikook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.