Rabarberikook, kus magus-krõbe mandlikate tasakaalustab kenasti hapukaid rabarbreid pehmes koogipõhjas.

Põhi:

  • 3 muna
  • 150 g (u 1,5 dl) suhkrut
  • 100 g võid (82%)
  • 145 g (u 3 dl) nisujahu
  • 6 g (u 1,5 tl) küpsetuspulbrit
  • 300-400 g rabarbrit

Kate:

  • 100 g mandlilaaste
  • 0,5 dl 35% koort
  • 100 g (u 1 dl) suhkrut
  • 75 g võid
  • 30 g (2 sl) nisujahu
  • 1 tl kaneeli

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sulata potis või. Mõõda teise kaussi jahu ja sega juurde küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi või ja jahusegu. Viimasena sega juurde hakitud rabarber. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20 minutit.

Vahepeal valmista kate, selleks mõõda kõik koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Kui kook on pealt juba kergelt kuldne, tõsta peale kate ja küpseta 200-kraadises ahjus veel u. 15 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)