Karamelline õunakook õhukesel muretainapõhjal.

  • 100 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl vett
  • 5-6 õuna
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 0,5 apelsini riivitud koor

Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga segamini. Lisa külm vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Mätsi lapikuks palliks ja pane külmkappi ootele.

Koori ja tükelda õunad. Sulata kastrulis suhkur, lisa riivitud apelsinikoor, või- ja õunatükid ja kuumuta segu mõni minut (nii, et õunatükid pehmeneksid, kuid püsiksid koos). Tõsta pliidilt jahtuma.

Rulli tainas 24 cm-se läbimõõduga küpsetusvormi suuruseks kettaks ja tõsta vormi sisse (kui kasutad lahtikäivat vormi, kata põhi küpsetuspaberiga). Tõsta lusikaga peale õunatükid ja mõni spl karamellisegu, kuid ära kooki sellega üle ujuta. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ja seejärel 175-kraadises ahjus veel 15 minutit.

Serveeri näiteks vanillijäätisega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)