Saiavorm, millele annab magusust kohupiimakreem ja hapukust lisavad pohlad, maitsenüansi lisab kaneel. Parim ahjusoojalt külma piimaga.

  • u. 10 viilu saia
  • võid määrimiseks
  • 500 g kohupiima
  • 3 muna
  • 1 dl vahukoort
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 dl pohli
  • 2 spl suhkrut + 2 tl kaneeli
 Määri saiaviiludele võid, lõika kuubikuteks. Laota pooled saiakuubikud 26cm-se läbimõõduga ahjuvormi põhja. Puista peale pool pohlakogusest, raputa peale pool suhkru-kaneelikogusest.

Sega kohupiim, munad, suhkur, vahukoor ja vanillisuhkur. Vala pool segust vormi. Tee samamoodi veel üks kiht.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25 minutit kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldne.

 Retsept: raamatust Vormiroad, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)