Põhi:

  • 150 g piparkooke
  • 60 g võid

Täidis:

  • 600 g kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut
  • 100-150 g pohli
  • 1 spl maisitärklist

Peale:

  • 150 g hapukoort
  • 50 g tuhksuhkrut

Kaunistuseks:

  • 50 g piparkooke
  • söödavaid lumehelbeid

Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru piparkoogipuru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (22-24cm), tõsta külmikusse ootele.

Täidise jaoks vahusta kergelt munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor. Kui kasutad külmutatud pohli, sega pohlad maisitärklisega ja lisa seejärel kohupiimasegusse. Vala kohupiimatäidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-45 minutit või kuni kook on pealt helekuldne.

Võta kook ahjust. Jahuta u. 15 minutit ning kata ühtlaselt tuhksuhkruga segatud hapukoorega. Jahuta toatemperatuurile ja tõsta külmikusse maitsestuma.

Kaunistuseks purusta piparkoogid ja pudista puru koogile, lisa soovi korral söödavaid lumehelbeid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)