Maitsvad munavabad piparkoogid, milles tavalise nisujahu asemel on kasutatud täisterajahu koos rukkijahuga.

  • 4 dl tumedat siirupit
  • 250 g võid
  • 1 tl soodat
  • soola
  • 400 g täistera nisujahu
  • 120 g täistera rukkijahu
  • 2 tl kaneeli
  • 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1/2 tl jahvatatud nelki
  • 1/2 tl kardemoni
  • 1/2 tl ingverit

Kuumuta potis siirup, lisa maitseained ja kuubikuteks tükeldatud või. Jahuta, viimasena lisa omavahel segatud sooda-jahusegu.
Sõtku tainas läbi ja paki toidukilesse. Lase tainal seista vähemalt üleöö külmikus.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)