Mahlane, meeldivalt õunarohke ja lihtsalt valmiv kook.

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna
  • 3 sl õli
  • 1 dl piima
  • 800 g hapusid õunu

Kate:

  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 50 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit.

Katteks sega suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

Retsept: Angeelika Kang (raamatust “100 rooga”), foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)