Kaunid saiakesed, kus krõbeda lehtaina vahel on kaneeline õunatäidis.
  • 400 g võiga pärmi-lehttaigent
  • 2-4 punase koorega kodumaist õuna
  • u. 2 spl õunamoosi
  • 0,5 tl kaneeli
  • 2 spl suhkrut
  • poole sidruni mahl

Kuumuta vesi keemiseni. Lõika õunad neljaks sektoriks ja puhasta südamikust. Lõika õunad õhukesteks viiludeks. Pane õunaviilud kuumakindlasse kaussi, piserda peale sidrunimahl ja kata keeva veega. Lase seista u. 2 minutit*, kurna õunaviilud ja jäta sõelale nõrguma.

Rulli lahti lehttainas ja lõika sellest ca 3-4 cm laiused ja ca 20 cm pikkused taina viilud. Pane riba keskele õrn moosikiht, kata õunaviiludega. Õunaviilud peaksid jääma natuke üle ülemise taina ääre. Raputa peale kaneeli ja suhkrut. Tõsta alumine tühjaks jäänud osa ülemise servaga kohakuti õunaviilude peal ja keera rulli. Aseta rull muffinivormi.

Kui kõik õunaroosid on vormitud, küpseta neid 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kuni saiad on kuldsed. Raputa peale tuhksuhkrut.

Sellest kogusest tuleb u. 15 õunaroosi.

* Jälgi, et õunad oleksid pehmed ja rulli keeratavad. Kui mitte, siis jätka leotamist või lausa keeda neid 20-30 sekundit. 

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)