Mõõda kaussi jahu, sega suhkru ja soolaga. Lisa võikuubikud, haki noaga puruseks. Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 23 x 32 cm) küpsetuspaber, kata 2/3 purust, suru kergelt kokku.
Vahusta kergelt toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult toorjuustukreem põhjale.
Koori ja tükelda õunad, sega muskaatpähkli, kaneeli ja suhkruga. Kata toorjuustutäidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Super hea kook! Maitses hästi kõigile, kes sõid. Teen seda kooki kindlasti veel.
Jahuna kasutasin pooleks kaerajahu ning täisteranisujahu. Suhkruks oli tume muscovado. Täidises 200 g Philadelphia toorjuustu ning 300 g 10% Türgi jogurtit (maitse tundus üsna lähedane toorjuustule ja seega otsustasin sellega proovida). Õuna läks vist 2x suurem kogus – ise paneksin vb veelgi rohkem, kuid kaasa arvates on nii päris hea. Õunte suuremast kogusest tulenevalt ka maitseaineid rohkem (kuna kaneeli-muskaatpähklit õunakookides jumaldan, siis väga täpset kogust ei teagi – panin silma ja nina järgi:)).
Kook oli väga hea nii soojalt kui külmalt. Ei ütleks, et ülimagus oleks olnud. Küll aga soovitan midagi kõrvale juua (muretaigna ja purukoogid lihtsalt vajavad midagi kõrvale joomiseks; nt suhkruta tee/ piim väga head magusa koogi kõrvale).
See jääb vist minu lemmikõunakoogiks, nii maitsev oli ja seda nii soojalt külma piimaga kui külmalt kohviga…Kindlasti teen veel!
Suurepärane! Üks mõnusamaid õunakooke, mida proovinud olen :).
Kahjuks ei tulnud välja, maitseb kummaliselt ja puru liiga jahune. Magusust jäi puudu. Võimalik et panin ise millegagi mööda 🙁
Täidis jäi vedel miskipärast. Toorjuustu paneks vähem.
Võibolla peaks plaat suurem olema.
Aga maitses hästi
Super tulemus! Kuna mul väljamaal elades kohupiima pole, siis lootsin leida mingit head toorjuustuga õunakooki. Täpselt kümnesse! Kõik sõid rõõmuga ja küsisid juurde!