Jäätis, millele on ilu, kreemikuse (ja kalorsuse!) poolest raske vastast leida. Mustsõstrad on justkui selle jäätise jaoks loodud. Kui olime varasemalt jäätisemasina usku, siis see jäätis tõestab, et külmutatud maiustust saab väga edukalt ja lihtsasti ka täitsa käsitsi valmistada.

  • 400 g mustsõstraid
  • 100 ml õunamahla (või lihtsalt vett)
  • 100 g suhkrut
  • 4 dl 35% koort
  • 400 g magustatud kondenspiima

Pane mustsõstrad ja õunamahl potti ning keeda 5 minutit. Lisa suhkur, kuumuta keemiseni ja keeda 3-5 minutit, kuniks segu pakseneb siirupiks. Lase pisut jahtuda, püreesta ja sõelu üleliigne tahke kraam välja. Jahuta toatemperatuurini.

Vahusta koor, kuniks moodustuvad pehmed tipud, nirista vahustamist jätkates sisse kondenspiim ja vahusta veel pisut. Kalla segu sügavkülmikusse minevasse anumasse ja nirista ühtlaselt peale mustsõstrasiirup.

Võta spaatel või suur lusikas ja sega segu nii, et teed spaatliga “8”. Pane sügavkülmikusse ja jäätis on 5-6 tunni pärast valmis.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)