Suurepärane kook piduliku sündmuse tähistamiseks või niisama söömiseks, see on parajalt magus, kreemjas, mustikane ja kahtlemata väga kaunis kook, mis ei vaja küpsetamist.

Põhi:

  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 85 g sulatatud võid

Täidis:

  • 300 ml 35% koort
  • 1 dl suhkrut
  • 500 g toorjuustu
  • 1 sidruni koor
  • 1 tl vanillsuhkrut

Kaste:

  • 450 g mustikaid
  • 2 dl suhkrut
  • 200 ml vett
  • 1 sl maisitärklist

Tõsta 200 g mustikaid koos suhkru ja 175 ml veega potti. Kuumuta aeglaselt keema, et suhkur sulaks, hauta 7-8 minutit. Sega maisitärklis 25 ml külma veega, lisa siis segusse. Hauta segades veel 2-3 minutit. Pressi segu läbi sõela.

Kata 20 cm vorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, pressi küpsisepuru põhjale.

Vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust, sidrunikoor ja vanillsuhkur. Sega hulka pool mustikasiirupist, vala põhjale. Aseta 2-3 tunniks külma. Sega ülejäänud mustikad siirupiga, serveeri koos mustikakastmega.

Retsept: Oma Maitse, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)