Purukook, mille vahel mahlane kohupiimatäidis rohkete mustikatega.

Purutaigen:

  • 120 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 200 g jahu
  • näputäis soola

Täidis:

  • 400 g kohupiima
  • 180 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 250-300 g metsamustikaid

Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 purust koogivormi (24cm ümmargune lahtikäiv) põhja.

Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see mustikatega. Kõige peale puista ülejäänud puru.

Küpseta 190-kraadises ahjus u. 40 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)