Hapukoorekattega kreemine juustukook, milles leidub rohkelt mustikaid nii koogi sees kui peal.

Põhi:

  • 150 g küpsiseid
  • 70 g võid

Täidis:

  • 200 g toorjuustu
  • 400 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • u. 200 g metsamustikaid

Kate:

  • 250 g hapukoort
  • 80 g suhkrut (0,8 dl)

Kaunistuseks:

  • u. 100 g mustikaid

Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.

Võta 20-22 cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.

Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Viimasena sega juurde mustikad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 45-55 minutit.

Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10 minutiks ahju. Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)