Mustikad ja banaan sobivad omavahel ideaalselt, lisaks valmib kook üpriski lihtsalt.

Põhi:
  • 4 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g võid
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 3 sl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 banaani
  • mustikaid

Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja lisa või, näpi segu puru-taoliseks.

Purusta banaanid kahvliga, sega kohupiima, hapukoore, suhkru ja munadega.

Laota ahjuvormi u. 2/3 tainapurust, vala peale banaani-kohupiimasegu ja mustikad.  Raputa peale ülejäänud puru.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 40 minutit, kuni puru on pealt ilus kuldne.

Retsept: Dagris (toidublogist Sööme silmadega), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)