18. septembril toimus Eesti Vabaõhumuuseumis juba traditsiooniks saanud leivapäev.

Sassi-Jaani talu hoovis oli taas mahetoidu õu suure valiku mahetoodetega. Varasemalt nähtud jahud-kohupiimad-mahlad seekord meie pildile ei jäänud ning meie tähelepanu said uued tooted. Esimesel pildil Kiltsimäe Mahe talu uued köögiviljahoidised.

Kiltsimäe Mahe talu marineeritud kurgid.

Reeno Sikk Võrumaalt müüs mahedat kõrvitsamoosi ja omakasvatatud arbuusi.

OÜ Mahexi moosid – pohlamoos punase veiniga, kaneeliga, mustsõstra-kaneeli, rabarbri-maasika moos vanillitäppidega…

Karli ja Linda maiustused olid väljas uute šokolaadikreemidega – šokolaadikreem kamaga (mis pärjati kohapeal ka parima mahetoote tiitliga!), šokolaadikreem mandlite ja kirssidega, šokolaadikreem kookoshelvestega, valge šokolaadi kreem.

Oleme jõudnud Eesti Kulinaaria Instituudi telki, kus Eesti erinevad restoranid andsid maitsta suupisteid menüüst “Tallinn 2011”. Menüü ja seega ka kohapealne toiduvalik oli inspireeritud Põhjala köögi põhimõtetest, märksõnadeks hooajalisus, värskus ja kohalik tooraine. Esimesel pildil Bonaparte’i kokad valmistamas marineeritud räimi peedikreemi ja heeringamarja mousse’ga.

Bonaparte’i maiustused – õunakook ja kamavahu tartalett jõhvikamoosiga.

Nadežda Kaarma (Komeet) šarlott-kook.

Angelica Udeküll (Laulasmaa) kaunistamas oma leiva-õunakooki. See musta riivleiva kattega tehtud kook oli üks meie lemmikutest!

Heidi Pinnak’u (Egoist) porgandipirukad.Heidi pakkus veel vürtsikat muskaatkõrvitsasuppi ning pehmet piparkooki. Meile väga maitsesid, soovime Heidile edu Bocuse d’Oril!

Kaerajaan restorani ricotta-mustika koogid.

Lõpuks ometi oli leivapäeval kohal ka Poodiumi leib. Leiva autor Kersti Rea pakkus Poodiumi leiva ampse isetehtud seenesalatiga ja saiaampse õunamoosiga. Kõrvale pakuti veel Pajumäe mahepiima – seesama piim, millest on Poodiumi kodusai tehtud.

Seenesalati retsept on kirjas Kersti raamatus Delirio Amoroso.

Täname Eesti Vabaõhumuuseumi ja Eesti Kulinaaria Instituuti toreda ürituse eest, järgmise korrani!