Tallinna restorani Number 9 peakokk Pierre Mathon ütles ajakirjale Director antud intervjuus, et ta ei usu, et ükski Eesti restoran Michelini tärni saab. Miks siis nii?

Põhjus ei ole selles, et Eesti kokad teeks oma tööd halvasti. Eesti kokad on Mathoni meelest head, tehnilistelt oskustelt isegi väga head. Mathon, kellele kuulus Šveitsis Michelini tärni omav restoran Abbaye de Pommier ja kes on ka Paul Bocuse Akadeemia liige, põhjendab oma väidet nii: “Peamine probleem on selles, et esmaklassilist toorainet on Eestis leida päris raske. Kui meil oleks viis-kuus sellist kauplust, nagu on Stockmann ja Solaris, siis sunniks konkurents igat poodi otsima väga häid ja erilisi toiduaineid ja sealt leiaks midagi põnevat ka restorani peakokad. Teiseks, röögatud Eesti hinnad. Head parti saab Prantsusmaal 8 euroga kilo, Eestis on selle hind 22 eurot.”

Foto Directori lehelt.

Loe intervjuud Pierre Mathon’iga pikemalt oktoobrikuu Directorist.