Oranžikas-kollane kaunis keeks, milles tuntavad nii apelsini, ingveri kui ka martsipani maitsed. Ideaalne jahedama ilma küpsetis.

  • 150 g toasooja võid
  • 150 g riivitud martsipani
  • 1 dl suhkrut
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 3 munakollast
  • 2 suurt porgandit
  • 3 cm-ne tükk ingverit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3,5 dl nisujahu

Vahusta toasoe või martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja ingveritükk ning vala võisegusse. Riivi lisaks tainasse ühe apelsini koor ja pigista ka apelsinimahl porgandimassi sisse.

Eralda munakollased ja -valged. Lisa munakollased tainasse, sega ühtlaseks (munavalgeid ei lähe selles retseptis tarvis). Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka see. Kalla taigen keeksivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit.

Retsept: Maru, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)