Martsipani-jõhvika kringel

Kringel, mille täidises hapukas-mõrkjad jõhvikad ning magus mandlimartsipan.

Taigen:

  • 2,5 dl sooja piima
  • 25 gr presspärmi
  • 5 spl suhkrut
  • 1,5 tl soola
  • 500 g nisujahu
  • 1 muna
  • 60 g võid

Vahele määrimiseks:

  • 200 g martsipanimassi
  • 200 g jõhvikaid
  • 100 g võid
  • 2 spl mandlilaaste

Katteks:

  • 2 spl mandlilaaste
  • 1 muna

Pudista pärm väheses käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa sool, suhkur ja ülejäänud piim. Hakka juurde lisama jahu ja toasoojat võid. Sõtku kuniks taigen lööb käte küljest lahti ning muutub elastseks ja läikivaks. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Rulli taigen jahusel pinnal lahti. Määri peale toasoe või ning raputa üle riivitud martsipanimassi, mandlilaastude ning jõhvikatega. Jaga tainas pikkupidi ca kolmeks. Tõsta üks taina pool pikkupidi keskele kokku, mille peale tõsta peale ülemine taina serv. Lõika saadud tükist kolm nn punupatsi ning punu nendest ettevaatlikult kokku kringel, täidist mitte nii väga välja pudistades.

Jäta veel pooleks tunniks kerkima. Klopi lahti muna ja määri kringel sellega pealt. Puista üle mandlilaastudega. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 25 minutit.

Retsept: Perenaine.ee lugeja Merike, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Vanakooli trühvlitort
Järgmine postitus
Kohupiimakringel õunte ja jõhvikatega
4 Kommentaari

January 6, 2015

Martsipani-jõhvika kringel ülimaitsev 😉


January 6, 2015

Meie pere lemmik! 🙂


November 27, 2016

[…] uue kasuks ning neljapäeva õhtul võtsingi oma listist ette kringli valmistamise. Valisin välja jõhvika-martsipani kringli retsepti ning asusin, pöidlad pihus, toimetama. Tegelikult ei olnud pöidlad pihus, vaid sõtkusid hoopis […]


November 28, 2016

Kindlasti kasutada kõrge mandlisisaldusega martsipani, mis annab hästi mahlase ja mandlise tulemuse.



Leave a Reply to Hüvastijätukringel – Kadri Raag Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Vanakooli trühvlitort

Vanakooli klassika, kus biskviitkihtide vahel kakao-võikreem.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.