Lihtsasti valmiv mahlase kattega kõrvitsapirukas, mis on vaid mahedalt magus.

  • 300 g magusat muretainast
  • 500 g muskaatkõrvitsat
  • 200 g toorjuustu
  • 2+2 spl suhkrut
  • 2 spl aprikoosimoosi
  • 2 spl mandlilaaste

Puhasta kõrvits ja tükelda väiksemaks. Pane paksupõhjalisse potti pisut õli ja 2 spl suhkur, lisa kõrvitsatükid ning hauta madalal kuumusel pehmeks. Jahuta.

Küpseta koogi põhi. Suru muretainas 22 cm-se koogivormi põhja ja seintele, kata küpsetuspaberi ja küpsetusubadega ning küpseta 220-kraadises ahjus 8 minutit. Eemalda küpsetuspaber ja küpsetusoad ning jätka koogipõhja küpsetamist kuniks see on täiesti küpsenud. Võta ahjust ja jahuta.

Sega toorjuust 2 spl suhkruga ja määri see jahtunud koogipõhjale. Tõsta peale kõrvits, nirista (või tõsta) peale aprikoosimoosi ja raputa üle mandlilaastudega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)