Marjased ja mahlased maasikamuffinid.

  • 300 g nisujahu
  • 4 tl küpsetuspulbrit
  • 125 g suhkrut
  • 50 g valget šokolaadi
  • 1 muna
  • 1 tl vanillipastat
  • 150 ml piima
  • 70 g võid
  • 10 ml laimimahla
  • 250 g maasikaid

Pane ahi 200 kraadi peale. Sulata või ja lase pisut jahtuda. Tükelda šokolaad ning suuremad maasikad, pisemad võid jätta terveks.

Sõelu suuremasse kaussi jahu ja küpsetuspulber, kalla sinna veel suhkur ja šokolaaditükid. Väiksemas kausis sega kokku muna, piim, vanill, laimimahl ja või. Reserveeri veerandik maasikatest muffinite peale puistamiseks, ülejäänud pane munasegu hulka. Kalla munasegu kuivainete peale ja sega õrnalt ühtlaseks.

Tõsta tainas pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse ja puista peale ülejäänud maasikad. Küpseta ahjus umbes 25 minutit.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)