Mahlane pirukas kukeseentega, mille muudab hõrguks täidisesse lisatud feta juust.

Põhi:

  • 4 dl nisujahu
  • 150 g võid
  • 2-3 sl vett
  • 1 tl soola

Täidis:

  • 300 g kukeseeni
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 25 g võid
  • 150 g fetajuustu või kitsejuustu
  • veidi soola

Kate:

  • 500 ml 35% koort
  • 2 muna
  • musta pipart, tilli

Valmista muretaigen. Selleks lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru taigen 26- või 28 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning toesta ääred fooliumiga. Torka kahvliga koogipõhja mõned augud ning küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Põhja küpsemise ajal loputa kukeseened sõelal ja nõruta. Sulata pannil või ja vala kukeseened pannile. Kuumuta seni, kuni seentest on liigne vesi välja auranud. Nüüd lisa tükeldatud suvikõrvits ning kuumuta veel paar minutit pidevalt segades. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Täidise peale lao tükeldatud juust ning raputa üle tilliga. Kui soovid, võid tilli puistada ka hoopis valmis pirukale.

Katte valmistamiseks klopi munad lahti, sega hulka vahukoor ja pisut musta jahvatatud pipart. Vala segu täidisele ning küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Peale ahjust võtmist lase pirukal 10 minutit vormis “rahuneda”, enne kui serveerima hakkad. Raputa peale hakitud tilli.

Serveeri meelepärase värske salatiga, kus võiks igal juhul sees olla ka tomat, mis sobib selle pirukaga imehästi.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)